StoryImpact. Presenteer met een goed verhaal!

In deze online training leer je hoe je van jouw presentatie een overtuigend verhaal maakt dat boeit van begin tot eind. Geef jij regelmatig presentaties en wil je dat met meer impact doen? Ben je benieuwd naar de kracht van storytelling, en zoek je een methode die je gemakkelijk toepast in de praktijk? Doe dan mee met deze training en leer hoe je jouw ideeën presenteert met een goed verhaal!

  • Maak van je presentatie een goedlopend verhaal dat boeit van begin tot eind;

  • Overtuig met het juiste type verhaal, op het juiste moment: de pitch, het masterplan of het drama;

  • Maak slides die jouw verhaal perfect ondersteunen;

  • Presenteer, Experimenteer met de spanningsboog van je verhaal en zet je publiek in beweging;

Je gaat in deze training aan de slag met een eigen case en stapt de training uit met een presentatie die je hebt uitgetest op de groep en die je direct kunt inzetten in de praktijk.

Voor wie is deze training geschikt?
Deze training is voor iedereen die met meer overtuiging en impact wil leren presenteren. En nieuwsgierig is naar de kracht van storytelling.

Dit staat er op het programma:

Deze online training bestaat uit 3 sessies van elk 2 uur, verspreid over twee weken. Tussen de sessies werk je zelfstandig aan een eigen presentatie en ontvang je feedback van de trainer (en de groep).

Sessie 1. Maak een overtuigende verhaallijn

In de eerste sessie maak je kennis met 3 belangrijke verhaalstructuren die je helpen jouw presentatie helder en overtuigend op te bouwen: de pitch, het masterplan en het drama. Je leert wanneer je welke type verhaal het beste inzet en oefent met het opzetten van een eigen verhaallijn. In de week aansluitend aan deze sessie maak je jouw verhaallijn definitief en ontvang je feedback van de trainer.

Sessie 2. Maak heldere, visuele slides die je verhaal perfect ondersteunen

Tijdens de tweede sessie gaan we aan de slag met het vertalen van jouw verhaal naar beeld. Je krijgt design tips die je helpen heldere, visuele slides te maken en je gaat aan de slag met het uitwerken van een visueel storyboard. Je ontdekt hoe je aan sterke, visuele ideeën komt en hoe je ze toepast in je slides. Na afloop van de sessie werk je jouw slidedeck helemaal uit en ontvang je feedback van de trainer.

Sessie 3. Presenteer met een goed verhaal!

In de derde sessie komt alles bij elkaar. Je presenteert je verhaal voor de eerste keer met slides. Je ontvang vooraf tips voor een ontspannen presentatie en samen kijken we naar de spanningsboog van je verhaal. Wat mag meer nadruk hebben? En wat minder? Wat zet jouw publiek echt overeind? Aan het einde van de sessie weten we het. Je presentatie is zo goed als af. De laatste puntjes op de i en je kunt op pad!

Heb je na afloop van de training nog behoefte aan extra feedback, dan kan dat. De trainer blijft twee weken ter beschikking voor een laatste 1-op-1 coaching sessie.

Locatie, data en kosten

Virtual classroom training met 1-op-1 coaching

De investering voor deze virtuele training bedraagt 469,- euro, exclusief 21% BTW.
Dat is inclusief alle hand-outs en drie keer 1-op-1 coaching van de trainer.

Je kunt de online training volgen op:

  • di. 6, 13 en 20 oktober van 14:00 - 16:00


Schrijf je in voor de workshop 'StoryImpact'