Teken Meer! Breng je tekeningen verder tot leven

Leer nog meer zakelijk tekenen. In deze 3 uur durende virtuele workshop leer je hoe je jouw zakelijke tekeningen een stap verder brengt. Kan jij al zakelijk tekenen en wil je leren hoe je jouw tekeningen nog meer laat spreken? Wil je jouw beeldbank verder uitbreiden en ben je op zoek naar inspiratie? Doe dan mee met deze masterclass en ontvang meer voorbeelden, meer design principes en meer technieken die jouw tekeninvaardigheden een stuk verder brengen!

 • Breid je beeldbank uit met tekeningen die gegarandeerd de aandacht trekken;
 • Creëer meer vaart en dynamiek in je tekeningen en visualisaties en vind je eigen stijl;
 • Combineer losse beelden tot een origineel, inspirerend geheel;

Voor wie is deze workshop?
Voor iedereen die zakelijk kan tekenen en de smaak te pakken heeft! Voor deelname aan deze masterclass is het belangrijk dat je al kan tekenen. Je hebt bijvoorbeeld als eens een workshop zakelijk tekenen gevolgd, of je hebt een goed vertrouwen in je eigen tekenvaardigheden. Om lekker aan de slag te kunnen, ontvang je voor aanvang van de workshop een tekenblok, een set stiften en het boek Teken het maar! thuis, ter inspiratie.

Dit staat er op het programma

Deze virtuele workshop bestaat uit 2 sessies van elk 1,5 uur.

Tijdens de eerste sessie warmen we op met wat eenvoudige teken-oefeningen. Vervolgens breiden we jouw beeldbank uit met dynamische poppetjes, een diversiteit aan gezichten, handgetekende letters en sprekende symbolen en metaforen. We combineren standaard symbolen tot meer originele plaatjes. En combineren losse teksten en beelden tot 1 geheel.

In de tweede sessie maak je kennis met belangrijke design principes zoals grootte, kleur, dynamiek, symmetrie, balans en ritme en leer je hoe je deze principes gebruikt om je tekeningen nog beter te maken. Daarbij wordt je creativiteit geprikkeld en ga je op zoek naar je eigen vormen en stijl.

Kortom, een middag heerlijk creatief bezig zijn. De trainer tekent voor met een tekentablet via het beeldscherm, waardoor je lekker gefocust aan de slag kan vanaf je eigen werkplek. Van tijd tot tijd deel je je tekeningen via het scherm met de rest vande groep.

Na afloop van de training ben je in het bezit van:

 • Meer zelfvertrouwen in je eigen tekenvaardigheden;
 • Een creatiever brein;
 • Een schetsblok vol visuele ideeën en symbolen;
 • Een tekenblok en etui met fijne tekenmaterialen;
 • Het boek 'Teken het maar!'
 • Handige tips voor digitaal tekenen
 • Een inspirerende boekenlijst

Locatie, data en kosten

Online workshop

De investering voor de virtuele training bedraagt 220,- euro.
Dat is inclusief het boek Teken het maar!, een tekenblok en een etui tekenmaterialen die je vooraf krijgt toegestuurd. Het aantal deelnemers is minimaal 3, maximaal 10.

Je kunt de workshop virtueel volgen op:

 • do. 5 november
 • di. 8 december

Klassikale workshop

Deze workshop is op aanvraag ook klassikaal te volgen. Het aantal deelnemers is minimaal 4, maximaal 10.


Deelnemers aan het woord

"Deze workshop is erg geschikt om digitaal te geven, zeker blijven doen zo!"
Deelnemer Keylane

Als deelnemer ontvang je het boek Teken het maar!

Schrijf je in voor de workshop 'Teken Meer!'