Teken online! Leer tekenen tijdens online meetings

Leid jij regelmatig online vergaderingen, bijeenkomsten of 1-op-1 gesprekken? En wil jij leren hoe je tekenen en visuele werkvormen inzet om daaraan op een inspirerende manier leiding te nemen? Teken dan met ons mee en ontdek hoe je met visuele templates, activerende visuals en door live te tekenen je publiek makkelijker betrekt en in beweging brengt. Visueel werken helpt je om informatie makkelijk te presenteren, daarover een constructief gesprek aan te gaan, samen problemen op te lossen, beslissingen te nemen en plannen te maken voor de toekomst.

Voor wie is deze training geschikt?
Deze training is bedoeld voor mensen die enthousiast zijn over zakelijk tekenen en willen ontdekken hoe je het toepast tijdens online interactie met anderen. Heb je nog geen teken-ervaring? Geen probleem! Vooraf ontvang je het boek Teken het maar!, zodat je vol vertrouwen aan de slag kan.

In de training Teken online! leer je:
• Online meetings, workshops en gesprekken op een visuele manier inrichten en begeleiden;
• Een eigen visuele werkvorm ontwerpen en uittesten op een publiek;
• Activerende visuals en visuele templates bedenken en tekenen;
• Live tekenen op een online whiteboard of digitale presentatie;
• Op een constructieve manier de dialoog aangaan met je publiek;
• Je publiek laten bijdragen met post-it en/of tekeningen;
• Het eindresultaat digitaliseren en delen;
• Het geleerde kan je ook toepassen in een klassikale omgeving.
• Tevens maak je kennis met enkele zeer effectieve online tools!
• En ontvang je tips voor digitaal tekenen.

Dit staat er op het programma:

In deze training ga je aan de slag met een eigen case: je ontwerpt een eigen visuele werkvorm, tekent bijbehorende plaatjes en templates en oefent met het online faciliteren en tekenen voor een live publiek.

Deel 1: Vul je beeldbank
In de ochtend starten we met tekenen op papier. We warmen eerst even lekker op, staan stil bij de basis van het tekenen en vullen ondertussen je beeldbank met eenvoudige symbolen en pictogrammen.

Deel 2: Ontwerp je eigen werkvorm
Vervolgens maak je kennis met enkele bekende visual storytelling principes en interactieve werkvormen die je helpen een eigen werkvorm te bedenken. Je bepaalt het doel van de sessie die je wilt vormgeven en schets een eerste opzet voor het ontwerp. Denk hierbij aan een brainstormsessie, het samen inrichten van een projectaanpak, het maken van een actieplan of het doen van een evaluatie. Maar ook aan het voeren van een visueel verkoop-, advies- of coaching gesprek.

Deel 3: Teken visuals of templates en oefen met je publiek
In de middag maak je jouw definitieve ontwerp en teken je de bijbehorende visuele pressentatie en/of templates. We kijken naar een goede opbouw van je verhaal. En je bepaalt wat je vooraf tekent en wat live, in interactie met je publiek. je oefent met het live tekenen van wat er gezegd wordt en ontdekt hoe je leiding neemt over het gesprek. Ook kijken we naar manieren waarop jij jouw publiek kunt laten bijdragen met post-its of tekeningen, zonder dat dat weerstand oproept.

Aan het eind van de dag, heb je veel getekend en geoefend met het opbouwen en visueel presenteren van jouw verhaal en het live faciliteren van interactie met je publiek. Je gaat naar huis met een eigen visuele werkvormen en bijbehorende materialen die je direct kunt inzetten in de praktijk.

Ook toepasbaar live
De vaardigheden en principes die je in deze training leert, kun je ook toepassen in klassikale/live bijeenkomsten en gesprekken. Na afloop van de training ontvang je een hand-out met tips en trics voor het opzetten en uitvoeren van live presentaties en whiteboard-sessies, online.

Locatie, data en kosten

Je kunt de training online volgen op:

  • vr. 20 november
  • do. 10 december

De investering voor de online training bedraagt 349,- euro, exclusief 21% BTW.
Het bedrag is inclusief het boek Teken het maar! en een etui tekenmaterialen die je vooraf krijgt toegestuurd. Het aantal deelnemers is 4 tot 8 .Deelnemers aan het woord

"Hele leuke en inspirerende training. Je leert er goed hoe je met eenvoudige (!) tekeningen en illustraties je verhaal kracht bij kan zetten. Sanne laat je op leuke manier zien hoe je met tekeningen je publiek meeneemt en zelf co-creëert met je publiek. Ik kan iedereen deze training van harte aanbevelen."
Lot van Gelder, Formulemanager NS

"Het middag gedeelte was echt top! We konden het geleerde heel praktisch maken."
Medewerker, Keylane

Als deelnemers ontvang je het boek teken het maar

Schrijf je in voor de training 'Teken online!'