Teken samen! Leer visueel faciliteren

Leid jij regelmatig vergaderingen, bijeenkomsten of 1-op-1 gesprekken? En wil jij leren hoe je tekenen en visuele werkvormen inzet om op een inspirerende manier leiding te nemen? Teken dan met ons mee en ontdek hoe je met visuele templates, activerende visuals en door live te tekenen je publiek in beweging brengt. Visueel werken helpt je om een constructief gesprek aan te gaan, om samen problemen op te lossen, beslissingen te nemen en plannen te maken voor de toekomst.

Voor wie is deze training geschikt?
Deze training is bedoeld voor mensen die al enige ervaring hebben met zakelijk tekenen en willen ontdekken hoe je het toepast tijdens interactie met anderen. Heb je nog geen ervaring? Geen probleem. Volg eerst de training: Teken het! en ontvang daarop 25 % korting.

In de training Teken samen! leer je:
• Bijeenkomsten en gesprekken op een visuele manier inrichten en begeleiden;
• Een eigen visuele werkvorm ontwerpen en uittesten op een publiek;
• Activerende flipcharts en visuele templates bedenken en tekenen op groot formaat;
• Live tekenen op whiteboard of flipover;
• Op een constructieve manier de dialoog aangaan met je publiek;
• Je publiek laten bijdragen met post-it en/of tekeningen;
• Feedback live verwerken door te tekenen;
• Het eindresultaat digitaliseren en delen;
• Het geleerde toepassen in een online omgeving.

Dit staat er op het programma:

In deze training ga je aan de slag met een eigen case: je ontwerpt een eigen visuele werkvorm, tekent bijbehorende flip-overs en templates en oefent met het visueel faciliteren en tekenen voor een live publiek.

Ochtend: Ontwerp je eigen werkvorm
In de ochtend starten we met tekenen op groot formaat. We warmen eerst even lekker op en breiden ondertussen je beeldbank uit met nieuwe symbolen en pictogrammen. Vervolgens maak je kennis met enkele bekende visual storytelling principes en interactieve werkvormen die je helpen een eigen werkvorm te bedenken. Je bepaalt het doel van de sessie die je wilt vormgeven en schets een eerste opzet voor het ontwerp. Denk hierbij aan een brainstormsessie, het samen inrichten van een projectaanpak, het maken van een actieplan of het doen van een evaluatie. Maar ook aan het voeren van een visueel verkoop-, advies- of coaching gesprek.

Middag: Teken een flipschart en templates en oefen met je publiek

In de middag maak je jouw definitieve ontwerp en teken je de bijbehorende flipcharts en/of visuele templates. We kijken naar een goede opbouw van je verhaal. En je bepaalt wat je vooraf tekent en wat live, in interactie met je publiek. je oefent met het live tekenen van wat er gezegd wordt en ontdekt hoe je leiding neemt over het gesprek. Ook kijken we naar manieren waarop jij jouw publiek kunt laten bijdragen met post-its of tekeningen, zonder dat dat weerstand oproept.

Aan het eind van de dag, heb je veel getekend en geoefend met het opbouwen en visueel presenteren van jouw verhaal en het live faciliteren van interactie met je publiek. Je gaat naar huis met een eigen visuele werkvormen en bijbehorende flip-charts en materialen die je direct kunt inzetten in de praktijk.

Ook toepasbaar online
De vaardigheden en principes die je in deze training leert, kun je ook toepassen in online bijeenkomsten en gesprekken. Na afloop van de training ontvang je een hand-out met tips en trics voor het opzetten en uitvoeren van live presentaties en whiteboard-sessies, online.

Locatie, data en kosten

Je kunt de training klassikaal volgen op:

  • di. 3 november (Utrecht)

De investering voor de klassikale training bedraagt 469,- euro, exclusief 21% BTW.
Het bedrag is inclusief het boek Teken het maar! en een etui tekenmaterialen, de accommodatie, koffie, thee en lunch. Het aantal deelnemers is 4 tot 8 . Er wordt getraind op een ruimte locatie waar genoeg afstand kan worden gehouden.Deelnemers aan het woord

"Hele leuke en inspirerende training. Je leert er goed hoe je met eenvoudige (!) tekeningen en illustraties je verhaal kracht bij kan zetten. Sanne laat je op leuke manier zien hoe je met tekeningen je publiek meeneemt en zelf co-creëert met je publiek. Ik kan iedereen deze training van harte aanbevelen."
Lot van Gelder, Formulemanager NS

"Het middag gedeelte was echt top! We konden het geleerde heel praktisch maken."
Medewerker, Keylane

Als deelnemers ontvang je het boek teken het maar

Schrijf je in voor de training 'Teken samen!'

Verken visuele verhaalstructuren en metaforen

Teken je verhaal live

Voer een visueel gesprek met je publiek