TekenStart. Leer zakelijk tekenen

In deze online workshop leer je de basis van het zakelijk tekenen. Je ontdekt hoe leuk en eenvoudig tekenen eigenlijk is en dat iedereen het kan! Deze workshop is voor iedereen die kenis wil maken met zakelijk tekenen en wil ontdekken hoe tekenen je helpt helder te denken en makkelijk te communiceren met anderen (via whiteboard, flipover of digitaal). Aan het eind van de workshop ben je in staat een eigen onderwerp op een eenvoudige, heldere manier getekend in beeld te brengen.

In de training leer je:
• De toepassingen van zakelijk tekenen in de praktijk;
• Eenvoudig tekenen met het visueel alfabet;
• Eenvoudige pictogrammen en symbolen tekenen;
• Zelf plaatjes en symbolen bedenken;
• Handletters tekenen;
• Kleur gebruiken;
• Een eigen beeldbank aanleggen;
• Tekst en beeld combineren;
• Een eigen onderwerp eenvoudig in beeld brengen;
• Je tekeningen delen met je publiek;
• En ze digitaal vast te leggen.

Dit staat er op het programma

Deze online workshop bestaat uit twee sessies van elk twee uur.

1. Leer tekenen

We starten de dag met een kort overzicht van alle toepassingen van zakelijk tekenen in de praktijk. Vervolgens maak je – al tekenend – kennis met de basis-ingrediënten van het tekenen en bouwt zo al snel je creatief zelfvertrouwen op. We tekenen eenvoudige plaatjes en pictogramma waarmee je op een heldere manier kunt denken en communiceren. Aan het eind van de ochtend weet je hoe je abstracte ideeën omzet in beeld en ontstaan in je schetsblok de eerste tekenen van een eigen beeldtaal.

2. Leg een eigen beeldbank aan

In het tweede deel van de workshop prikkelen we je creativiteit en ga je aan de slag met het vullen van jouw eigen beeldbank. Je tekent en bedenkt plaatjes die je wilt gaan gebruiken in de praktijk. Zo creeër je stap voor stap je eigen beeldtaal. We sluiten de workshop af met een tekening van een onderwerp naar keuze waarin je tekst, beeld en kleur combineert. Tot slot leer je je tekening gemakkelijk digitaliseren en op een aantrekkelijke manier (online) delen met je publiek.

Dit neem je mee naar huis:

- Een flinke dosis creatief zelfvertrouwen
- De tekenvaardigheden en tools om je ideeën visueel over te brengen op een publiek
- Een map vol visuele ideeën en symbolen
- Voorbeelden ter inspiratie
- Een etui vol fijne tekenmaterialen
- Handige tips voor digitaal tekenen
- Een inspirerende boekenlijst
- Het boek 'Teken het maar!' boordevol inspiratie en oefeningen om na de training mee aan de slag te gaan.

Alternatief

Wil je hiernaast ook nog leren hoe je complexe processen en onderwerpen gestructureerd in beeld brengt? Of hoe je een inspirerend beeldverhaal tekent op groot formaat? Kijk dan eens bij de training Teken het! Tijdens deze training visueel communiceren gaan we nog net een stapje verder.

Locatie, data en kosten
Deze training wordt zowel klassikaal als online aangeboden. In beide trainingen is er veel interactie met de trainer en de groep. In de middag werk je aan een eigen case.

Je kunt de training online volgen op:

  • datum no onbekend

De investering voor de online training bedraagt 260,- euro, exclusief 21% BTW.
Het bedrag is inclusief het boek Teken het maar! en een etui tekenmaterialen die je vooraf krijgt toegestuurd De online sessies hebben minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers.

Vervolg training

Deze workshop is een prima opstap voor de klassikale training Teken samen, waarin je leert hoe je tekenen inzet tijdens vergaderingen, workshops en 1-op-1 gesprekken.


Deelnemers aan het woord

“Ik had nooit gedacht dat ik dit kon tekenen. Het is eigenlijk zo simpel!”
Joyce Ohello, Rabobank

Als deelnemer ontvang je het boek Teken het maar

Schrijf je in voor de training 'TekenStart